Bad- och strandliv i Key West

Stränderna är vita och vattnet varmt på Key West. Men kolla alltid säkerhetsflaggan innan du kastar dig i vattnet. Visar det röd flagg är det förbjudet att bada. Visas stjärnbaneret är det säkert att bada. Vit flagg betyder att man får bada, men på egen risk. Är du osäker kan du gärna söka upp någon av badvakterna och fråga.

Fort Zachary Taylor har en strand som är en blandning mellan sand och korallsten. Det är en liten inträdesavgift till stranden, men det är den värd. Man kan simma längs de tre vikarna och snorkla längs revet och leta efter tropiska fiskar. Orkanen Dennis förde bort en del av sanden och på sina ställen är det nu mera en klippstrand än en sandstrand.

Smathers Beach är en största stranden på Key West. Den går längs södra sidan av ön och är nästan 3 km lång. Har har du det största utbudet av vattenaktiviteter. Du kan sola och bada, spela wolleyboll och vindsurfa. Men det är inte lönt att ta med sig en surfingbräda, vågorna är knappt märkbara.Du kan hyra solstol för tio dollar per dag, ska du stanna där länge är det faktiskt billigare att köpa en egen. Det finns försäljare längs stranden som erbjuder godis, glass, kylda drycker och annat småttt och gott. Enligt lokala rykten sopas sanden bort av de tropiska stormarna varje år, men sluga affärsmän köper sand från Bahamas och återställer stränderna efter orkansäsongen.

Pröva gärna att snorkla runt Key West. Du kommer att uppleva en ny värld av färgglada fiska och korallrev. Det finns en mängd båtturer som utgår från Key West och tar ut både den erfarnne och nybörjaren till de korallreven. Utrustningen kan du hyra på båten och där finns också guider som kan hjälpa dig att snorkla om du är nybörjare eller visa dig var de vackraste platserna finns om du är mer erfaren.

För dig som gillar att dyka finns en mängd olika utflykter att välja mellan. Du kan dyka längs revet och titta på fiskar eller, om du är mer äventyrligt lagd, kan du dyka i gamla vrak på havsbotten. Det finns också kombinerade turer för dig som inte vill välja. Ett av de mest populära ställena för dykning är Sand Key. Där kan du studera olika formationer och färger på koraller, klappa havssköldpador och beundra rockorna som glider förbi. På den närbelägna Western Dry Rock kan du simma i en sjunken bogserbåt. Behöver du hyra utrustning så räkna med att det kostar mellan 60 till 75 dollar per person.

Hajar finns längs hela USAs östkust men de är sällan de attackerar människor. De hajar som kan vara farliga för människor är framförallt den ökända vithajen, som fick sitt dåliga rykte efter ”Hajen”-filmerna, och tjurhajen. Den senare kan leva i både saltvatten och bräckt vatten och tros ligga bakom de flesta attacker på grunt vatten. Men de flesta hajar man träffar på under snorkelturen är helt ofarliga sandhajar och svartfenade hajar.

Booking.com