Shopping i Key West

Key West erbjuder bra möjligheter till shopping, vill man kan man tillbringa hela semestern med att utforska alla de hundratals små och stora butikena i centrum och runt Duval Street. Här kan man hitta både lokalt hantverk och t-shirts med smaklösa tryck. Du kan gärna pruta på loppmarknader och med gatuförsäljare men försöker du pruta i butikerna blir du utkastad.

Duval Street är en av de bästa ställena att shoppa på. Här finns resturanger med god mat och en massa små affärer att strosa i. Duval Street har en egen webcamsida (http://liveduvalstreet.tv/) där man kan kolla in folklivet dag och natt. Vad än du vill köpa finns det här på Duval Street. Här finns de ursprungliga Key West hammockarna i en affär med samma namn. Där kan du också provsitta verandagungor och hängmattor. Gå sedan in på Sloppy Joes och köp en smaklös T-shirt, keps eller ett ölglas. Här finns det största urvalet att souvenirer på Key West. På samma Sloppy Joes kan du sedan koppla av med ett glas öl efter en lång dag av shopping. De har funnits på Key West sedan 1933 och Ernest Hemingway var en av stamkunderna på sin tid.

På Duval Street hittar du lokalt producerade kläder såväl som designerkläder. I affären med det långa namnet Key West Hand Print Fabrics hittar du färgstarka och orginella kläder. På Biton och Evan & Elle kan du hitta designerkläder, parfymer, handväskor, smycken och klockor.

På Elisabeth Street finns butiken Whitfield Jack Jewelry Genius. Här finns ett stort sortiment av smycken av hantverkare från Key West. Inspirationen kommer ofta från djur och natur runt ön. Här kan man smycken med delfiner, sjöhastar, bläckfiskar och fjärilar. Har du en mer extrem smak så finns smycken med piratmotiv, eller vad sägs om en ring med en döskalle i guld och med röda rubiner i ögonhålorna?

Är du det minsta intresserad av fiske måste du besöka The Saltwater Angler på Hilton Resort & Marina. Här finns utrustning och tillbehör både till den som gillar djuphavsfiske och den som sitter vid en stilla sjö och metar. Här finns också ett stort utbud av fritidskläder både till män och kvinnor. Personalen är kunnig och kan svara på frågor och som extra service ordnar de också guidade fisketurer.

Väntar sig släkt och vänner presenter från Key West? Inga problem, på Fleming Street finns butiken som specialicerat sig på fyllda presentkorgar. Den heter Gourmet Nibbles & Basket och saluför ett stort sortiment korgar fyllda med gourmetmat, olika sorters choklad eller kakor. Den billigaste kostar 65 dollar, men då får man också mycket för pengarna.

Det kan vara frestande att köpa med sig billig elektronik, men tänk då på att i USA är spänningen i vägguttaget 110 V mot våra 220 V. En vanlig adapter för USA omvandlar inte spänningen. Så se till att prylarna du köper fungerar för båda spänningarna. Funderar du på att köpa någon tv-utrustning måste de vara byggda för att vårt eget Pal-system.

Key West har något för alla, det gäller bara att hitta dina favoritbutiker i det stora utbudet.

Booking.com