Resa till Key West

Key West, beläget längst söderut i Florida Keys, är en tropisk oas känd för sina vita sandstränder, turkosblå vatten och avslappnade atmosfär. För svenskar som drömmer om sol, värme och exotiska äventyr är Key West en drömdestination. Här får du hjälp att planera din resa från Sverige till Key West.

Hur du kommer dit:

Att resa från Sverige till Key West kräver vanligtvis ett eller flera internationella flyg. De två huvudsakliga flygplatserna i närheten är Key West International Airport (EYW) och Miami International Airport (MIA).

  1. Direktflyg till Miami: Det enklaste sättet att nå Key West är att boka en flygning till Miami, Florida. Från Miami kan du antingen ta en inrikesflygning till Key West (en kort flygning på cirka en timme) eller göra en naturskön bilresa på cirka fyra timmar.
  2. Flyg med byte: Om du inte hittar direktflyg till Miami kan du överväga att göra ett byte på en av de större europeiska flygplatserna, som London Heathrow, London Gatwick eller Frankfurt Airport, för att nå Miami eller Fort Lauderdale, Florida.

När man ska åka:

Key West har ett tropiskt klimat med varma temperaturer året runt. De bästa tiderna att besöka är vintermånaderna (november till april) när temperaturen är behaglig och undviker den regniga orkansäsongen (juni till november). Vintern är högsäsong i Key West, så boka boende och flyg i förväg.

Visum och Resedokument:

Svenska medborgare som reser till USA för turiständamål kan behöva ansöka om ett ESTA (Electronic System for Travel Authorization) innan de reser. Det är viktigt att ha giltiga rese- och identitetsdokument, inklusive pass och eventuella visum som krävs.

Transport i Key West:

Key West är en liten ö som är lätt att utforska till fots eller med cykel. Det finns också taxi och bussar tillgängliga. Många besökare väljer att hyra en cykel eller en moped för att utforska ön i sin egen takt.

Mat och Dryck:

Key West erbjuder en mängd olika restauranger och matställen som serverar allt från färsk skaldjur till karibisk mat och internationell fusion. Prova några av de lokala specialiteterna som konch fritters och Key Lime Pie.

Tips för din resa:

  • Solskydd: Glöm inte att använda solskyddskräm och bära solglasögon och en hatt för att skydda dig mot den starka solen.
  • Reseförsäkring: Överväg att skaffa en reseförsäkring som täcker oväntade händelser som sjukdom eller avbokning.
  • Vattenflaska: Ta alltid med dig en vattenflaska när du är ute och går. Solen och värmen tar mer än du tror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Booking.com