Nattliv i Key West

Key West är berömd för sina barer ända sedan Hemingway drack sig redlös på Sloppy Joes. Numera ståtar Key West med ett brett spektrum av barer och nattklubbar. Från fyrstjärniga ställen med servitörer och levande musik till trivsamma små kvarterskrogar. Det finns hundratals bra ställen med trevlig personal som gör allt för att få dig på humör. Många är öppna ända till klockan fyra på morgonen. Du kommer att njuta av levande musik, träffa vänner du inte visste du hade och lyssna på levnadsöden du knappt vågar tro på.

På hörnet av Whitehead och Soutard St finns The Green Parrot. Här finns fantastiska drinkar, dålig konst, biljard och dart. På helgerna är det alltid levande musik och många av USAs största artister har uppträtt här. Jukeboxen är legendarisk, mestadels blues. Chicago, Memphis eller Delta.

Schooner Wharf Bar ligger precis vid vattnet på Historic Seaport. Detta är verkligen en del av gamla Key West, en bar även lokalbefolkningen besöker. Har man är välupfostrad hund är även den välkommen in på baren och de har levande musik både dag och natt. Maten är något i särklass och fisken på tallriken kanske simmade i havet för bara några timmar sedan.

Virgilio´s på La Trattoria på Duval Street är en av de bästa italienska resturanger i Key West. De öppnar klockan åtta på kvällen och stänger någon gång på morgonkvisten. Du kan lyssna på levande jazzmusik och rhytm´n`blues hela natten i en avkopplande atmosfär. Mest känd för sin choklad martini.

Föredrar du salsa går du till El Meson de Pepe’s. Gå längs Wall Street och ta till höger vid Mallory Square. Be bartendern servera en mojito och lysna på salsa hela natten. Pepes är berömda för sin kubanska mat och har du många vänner kan ni hyra hela eller en del av resturangen och ha en privat fest där.

The Bull and the Whistle är en originell resturang på Caroline Street med en trädgård på taket. Du kan dansa hela natten och ändå hålla dig skönt sval tack vare de många takfläktarna. Trädgården på taket kallas ofta för Edens lustgård och sägs vara nudisternas favoritställe på Key West.

The Afterdeck at Louies Backyard är en mer exklusiv resturang med utsikt över atlanten.Det är en vacker plats att se och att synas på. Resturangen är öppen från mitt på dagen till sent på kvällen. Vill du spana in kändisar är det här det rätta stället, alla söker sig förr eller senare till Louies. Du kanske bör tänka på klädseln innan du besöker den här restaurangen.

På 428 Green Street ligger Captain Tonys. På 1930 talet hette stället Sloppy Joe och det var här som Hemingway tillbringade tiden när han inte skev romaner eller fiskade marlins. Numera är Captain Tonys ett landmärke i Key West och inredningen är precis densamma som när den var Papa Hemingways favoritbar. Ett träd som växer genom taket kanske fångar din uppmärksamhet när du besöker Captain Tonys. Det är ett träd där sjutton olyckliga pirater hängdes någon gång på 1800-talet. Vill du ha ett minne från besöket kan du köpa en t-shirt eller keps med Captain Tonys logga.

Booking.com