Sevärdheter i Key West

Besökaren i Key West blir lät förförd av den blå himlen, den vita stranden och demn ständigt leende solen i Key West. Men staden har också ett rikt utbud av aktiviteter och sevärdheter gär den som inte vill tillbringa hela dagen i solstol.

Hemingway bodde på Key West mellan 1931 och 1940 , det var hans mest produktiva år. Här skrevs bl.a. ”Snön på Kilimanjaro” och ”Att ha och inte ha” som senare blev filmad med Lauren Bacall och Humphrey Bogart. Huset han bodde i är nu ett museum med guidade turer.

De som älskar att sporta på stranden kan ta sig till Smathers Beach.och spela wolleyboll med likasinnade. Det finns också ett rikt utbud av andra vattensporter. Om man letar eter lugnare stränder söker man sig till Fort Zachary Taylor. Det finns också flera parker med tennisbanor, fotbollsplaner och mycket annat.

Key West har mycket historiska minnesmärken och museer att strosa runt i. Till exempel Pirate Soul med samlingar från äkta piratskepp eller Wreckers Museum som visa vrak och skeppsmodeller. Pröva gärna en guidad rundtur runt Key West. Har du tur får du en trevlig guide som levandegör platserna med mycket humor och lokalkännedom.

Den som föredrar fiske kan alltid hitta en båt som som kan ta dig ut på djupare vatten och visa dig var de stora fiskarna håller till. Du kan fånga både hajar och marlins utanför Key West. Marlins är nära släkt med svärdfisken och har också dess långa näbb.

Alla vill inte fånga och äta fisken. Många nöjer sig med atitta på den. På Key West hittar du många firmor som erbjuder kryssningar ut till revet där du kan snorkla och dyka. Det finns dessutom en hel del lokala shopar där du kan hyra den utrustning som är nödvändig.

Vill du se undervattenslivet utan att bli blöt kan du boka en tur med en av de många båtarna med glasbotten. Ekoturer med kajak börjar bli mer och mer populärt och har du tur kan du få simma med delfinerna.

Golfentusiasten kan söka sig 18-håls banan på 200 tunnland som är öppen för allmänheten. Vackrare golfbana får man leta efter, med sina tropiska omgivningar. Naturligtvis har den både utslagsbana, affär och resturang.

På sydvästra delen av Key West finns Southernmost Point. Det är den sydligaste punkten på hela det kontinentala USA. Härifrån är det 144 km till Kuba men hela 256 km till Miami. Monumentet ser inte mycket ut för världen men brukar trots det vara ett populärt fotoobjekt

En tur till nationalparken Dry Tortugas får man inte missa. Dry Tortugas upptäcktes redan 1513 av Ponce de Leon som fngade mer än hundra havssköldpaddor där på sitt första besök. Därav namnet Tortugas som betyder sköldpaddor. 1846 började Fort Jefferson byggas ett imponerande bygge som dessvärre aldrig blev färdigt. Hela området blev en nationalpark år 1992 för att skydda både det historiska minnesmärket och det känsliga fågelivet på ön.

Booking.com